WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.

Litenky

Pohled skrznaskrz AMU

Umělci na ostrově
Barbora Ševčíková

O víkendu 17. a 18. října bylo na Střeleckém ostrově mnoho co k vidění, slyšení, ale i k popíjení a zakusování. Proběhl zde totiž již třetí ročník festivalu studentů Akademie múzických umění.


Festival vznikl před třemi roky z popudu katedry produkce DAMU. V začátcích byl připravován hlavně pro studenty prvních ročníků a mezi hlavní cíle patřilo navázání spolupráce mezi jednotlivými studenty, ale i napříč katedrami. V neposlední řadě měl ulehčit seznamování se s prací spolužáků a také prezentovat tvorbu AMU širší veřejnosti.

Tentokrát poprvé se festival přesunul z prostorů NoDu na Střelecký ostrov, kde byla ve dvou stanech představena tvorba studentů FAMU, HAMU a DAMU. Tedy to nejlepší z činoherního a loutkového divadla, filmových projekcí, ale například i nonverbálního divadla. Kromě prezentace jednotlivých fakult nabídl festival také společný projekt „Mnoho vody, mnoho škody“ připravený speciálně pro tuto událost. Do sobotního programu byl zahrnut i maškarní průvod, který vedl kolem všech představených fakult. Studenti si svou záslužnou činnost zdokumentovali společnou fotografií na schodech vedoucích na Střelecký ostrov, který byl vybrán za ideální místo prezentace činnosti také díky své poloze - pomyslném průsečíku tří fakult AMU. Ve večerních či spíše nočních hodinách se program festivalu přesunul do nepříliš vzdálené galerie Mánes, kde pokračoval koncerty.

Nepostradatelnou součástí programu se pro zmrzlejší účastníky staly také zbylé dva stany s bohatou nabídkou kávy, čaje, lihovin a nejrůznějších druhů jídla. Celý festival proběhl takřka podle plánu organizátorů, a tak nezbývá než se začít těšit na další ročník, kterému snad bude dopřáno vyšších venkovních teplot.


Barbora Ševčíková


SKRZNASKRZ, Festival AMU, 17.-18.10.2009, Střelecký ostrov, Praha

Skrznaskrz 2009

Skrznaskrz 2009

,

(30. 11. 1999, 12:00, přidal uživatel barbora.sevcikova)

Debata k článku

barbora.sevcikova, 29 . 10 . 2009, 10:36
tak snad se mi již podařilo začít komunikovat s tímto systémem - všem komentátorům dík a omluva za dlouhou prodlevu - studenty jsem na začátku textu opravila a obrázek nahrála -


© Literární novinky 2004 - 2012 | ISSN 1804-7319 | redakce | mapa stránek
Prostor poskytuje: eldar.cz, web klokánek