WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.

Litenky

MyjsmeskupinaTataBojszHanspaulky

Tady končí veškerá Delta!
Markéta Holanová

Společně se slavnějšími Tata Bojs se na pódiu objevili neméně zavedení (alespoň na Deltě) Oswald Schneider. Kromě rozloučení s Deltou měl společný koncert i bohulibý účel – podpořit sdružení Rozmarýna a projekt rekonstrukce kavárny, která by měla zaměstnávat mladé lidi odcházející z dětských domovů.


Večer otevřela výše jmenovaná skupina Oswald Schneider. Pro obě seskupení je typická směs samplů a živé hudby, Oswald Schneider se pohybují spíše v oblasti jazzu, oproti tomu je zvuk Tata Bojs výrazně elektroničtější. Dalším výrazným znakem koncertů Tata Bojs je scénická propracovanost, pocházející většinou z dílny Milana Caise, mj. absolventa AVU. Rekvizity na Deltě tentokrát nahradila práce se světlem a slušivá uniformnost černých košil a barevných kravat.

Úvodní nostalgickou vzpomínku Milana Caise („Kolik jsme tu strávili času hraním a nahráváním!“) a Mardoši („Akolikčasujsmestráviliuváděnímpísniček!“) odvála Toreadorská otázka z alba Futuretro. Celý koncert se pochopitelně nesl ve znamení lehké nostalgie a starých a starších písní z alb Futuretro a Ukončete nás... Opravdu rozkošný byl miniblok ryze pamětnických skladeb, které znali pouze skalní příznivci chlapců z Hanspaulky. Největší úspěch sklidil Mardoša s písní Ach, lásko, ach, vrať se mi, ách, především proto, jak sám řekl: „Tuhlepísničkuzpívámcelousám!“

Diváci se odmítali smířit s koncem koncertu, a tak přišly na řadu přídavky (legendární Jaro či Attention Aux Hommes). Ale ani řada přídavků nezchladila vášně posluchačů. Poslední možnost tance se objevila v tento večer již jednou hrané písně Dostali sme. Jak řekl Milan Cais: „Je z doby, kdy se tancovalo pogo, tak nám ukažte, jestli si to ještě pamatujete.“ V tu chvíli propuknul pořádný kotel a já pochopila noticku u pozvánky na tento koncert – R. I. P. Delto!

Markéta Holanová

Tata Bojs + Oswald Schneider

26. 4. 2008. Delta, Praha.

Tata Bojs

Tata Bojs (zvětšit)

(30. 4. 2008, 12:00, přidal uživatel marketa.holanova)

Související články

Debata k článku


© Literární novinky 2004 - 2012 | ISSN 1804-7319 | redakce | mapa stránek
Prostor poskytuje: eldar.cz, web klokánek