WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.

Debata k článku "Mladí a talentovaní"






tomu říkám talent
anonymní uživatel, 10 . 7 . 2006, 11:59
zpět

Antiprostor, slovo, které znamená boj proti demokratickému systému, pravdě a všem lidem, kterým se tvůrci nelíbí.

Už od září se na Internetu objevují stránky tzv. Antiprostoru. Co je to? Jaký je jeho účel? Kteří studenti stojí za jeho tvorbou?

Antiprostor by podle všeho měl pravděpodobně připomínat internetový časopis. Tento tzv. časopis je postaven tvrdě proti všemu na třineckém gymnáziu. Především se zabývá ale mnou. Jsem rád, že konečně jsem tak populární na této škole, že stojí někomu za námahu něco o mně napsat. Líbí se mi, že se píše o mně, i když články jsou zaměřené proti mé osobě, tvrdě kritizují všechno bez jakékoli možnosti na to reagovat. Všechno, co se zde píše jsou lživé, nepravdivé a pomlouvačné věty, které jsou v rozporu jak už s novinářskou etikou, tak se zákony České republiky. A to máme demokracii.
Účel časopisu má dokázat, že všechno co zde na třineckém gymnáziu existuje, je špatné a v rozporu se studenty. Především jsou zde špatní profesoři, špatné vedení, Mrázek a špatný školní časopis, který je tu spíše pro profesory než pro studenty. To vše zde prý je. Nemohu rozhodnout, co je zde špatné a co dobré, žádný jedinec to nemůže rozhodnout. Školu tvoří všichni studenti, profesoři... Je demokracie a podle jejího principu všechno by mělo záviset na většině. Každý má právo na svůj názor a každý si může říkat, co chce. Tvořiči Antiprostoru si myslí, že demokracie vypadá, tak jak oni píšou, ale radil bych jim se někoho zeptat třeba profesora nebo si přečíst něco o demokracii, protože sami žijí v dávné minulosti, kde se nebralo ohled na názory jiných, ale na názor vládnoucí strany. Antiprostor toto připomíná, protože vyjadřuje pouze názor tvůrců a to, co autoři napíšou, musí být zákonitě pravda, bez důkazů, bez jakékoliv možnosti reakce. Je toto demokracie?
Když pominu, že autoři žijí v době minulé jsou zde i jiné záležitosti, kterými se sami odsuzují. Je to především jejich neschopnost, která vyplývá už z toho, že oni sami neumí vytvořit vlastní název, nechci říkat časopisu, protože to co oni vytvářejí není časopis. Už to, že nemůžou vymyslet název celé dva měsíce a teď dokonce začínají tvrdit, že Antiprostor je jenom slogan, vystihuje jejich neschopnost a pouhé kopírování toho, co zde vytvořili jiní. Kritizovat něco a sami se toho dopouštět jsou tak závažné nedostatky, že bych jim radil se zamyslet, ale oni určitě nemyslí, protože nemají čím. Jestliže oni kritizují chyby v Prostoru, ale na vlastní ve vlastních článcích se nedívají např. v níže otištěném článku z Antiprostoru je slovo umněl a mnoho dalšího. To už svědčí o jejich namyšleném a velmi malém mozkovém prostoru. Kritizovat demokratický systém na naší škole a říkat, že Prostor je cenzurovaný, když oni sami porušují zákony demokratické společnosti, světového demokratického kodexu novinářů, to už mluví samo za sebe. Dokonce pouze jejich časopis je cenzurovaný, protože zveřejní články, které školu, profesory a jiné urážejí bez jakékoliv možnosti reagovat. Psát o tom, že profesoři mají obědy za 14 Kč a nevědět proč? Psát o tom, že "jazykářky" si berou peníze z kopírování do vlastní kapsy a nemít na to důkaz, to může napsat opravdu pouze ... "zvláštní jedinec".

Je Prostor cenzurovaný?
Odpověď je jednoduchá. Prostor není, nikdy nebyl a nebude cenzurovaný. Když už někdo použije toto slovo, měl by vědět, co znamená, protože autoři Antiprostoru to neví. Neotiskování velmi vulgárních slov není cenzura. Jejich otiskováním je ohrožována mravní způsobilost a je v rozporu s etickým kodexem novináře. Ano, Prostor nikdy neotiskne silně vulgární slova. Toto není cenzura. Opravdu, nechte si vysvětlit pojem cenzura. Jinak do Prostoru můžete napsat jakýkoliv názor, problém a redaktoři ho objasní, vyřeší nebo budou bojovat za změnu. Takže pokud chcete vědět proč mají profesoři obědy za 14 Kč, řekněte nám o tom nebo napište svůj názor (vždyť máte možnost anonymně házet články do schránky Prostoru nebo posílat e-maily). Jestli si myslíte, že profesorky berou za kopírování peníze od vás, stejně tak napište i o tom. Prostor je bez cenzury. Bojuje proti nespravedlnosti a o to, aby vše bylo tak, jak má být. Kdo tvoří většinu této školy, vy studenti. Bez vás by škola zanikla a to si musíte uvědomit. Vedení školy vychází vstříc a nikdo se nemusí bát, že by byl nějak potrestán. Nikdo nebude porušovat svobodu slova a šíření informací. To vám může Prostor zaručit. Stejně tak, pokud se vám něco na Prostoru nelíbí (články, redaktoři, chyby...) můžete nám to sdělit, protože jinak se to nedozvíme. A Prostor tvoříte i vy, nejenom redaktoři.

Kamil Mrázek versus Antiprostor

Zhruba od září vzniklo něco, čemu se v skupině odpůrců mé osoby začalo říkat Antiprostor. Antiprostor byl zřízen z nudy a k domnívanému zničení nebo pokoření Mrázka. Mám hodně nepřátel a tak se nebojím, že by mě někdo mohl urazit nebo zabránit v mých zájmech. Lidé, kteří mě znají, ví jaký jsem, jak se chovám a že to, co uslyší od jiných není pravda. Díky mým nepřátelům jsem si vytvořil zásady, které nemůžu porušit a ti, co mě znají o nich ví. Jedna z mých zásad, což by měla být i zásada novináře, je nikomu a ničemu nevěřit. Pokud se někdo, chce dozvědět něco o mně nebo jiné informace, musí se zeptat pouze z očí do očí. Každý jiný člověk může lhát. Nikdy nepíšu dopisy a pokud je musím psát, tak mám sjednaná určitá řekněme "kódovací hesla", která upozorňují, že jsem dopis napsal já a ne lidé, kteří se pokoušejí vystupovat pod mým jménem. Totéž je i s telefonováním. Člověk musí vědět, že telefonuji já a ne někdo jiný. Vím, co si asi teď říkáte, ale zažil jsem už situace, které poškozovaly mou osobu kvůli toho, že se za mě vydávali jiní nebo jenom šířili lživé informace (pomluvy) o mé osobě. Proto, všechno, co je o mně řečeno, napsáno, publikováno na Internetu a jinde... není pravda.


Abyste viděli, že časopis je bez cenzury a nikdo se nebojí otisknout vaše názory, tak jsem vybral tento text:
Článek z Antiprostoru:
Nejprve osobně, lidičky nebojte se a posílejte své názory do Antiprostoru. K věci Pomlouvat Kamila Mrázka je snadné, to by umněl i můj 12 letý bratr. Ten by mu řek, že je buzerant a kokot... Ale k věci, buďme schovívaví, co si asi myslíte, že takový mutant jako je KM bude dělat až vyleze z této díry? Bude malý zakrslý trouba někde ve velkém světě. A jeho image, které získal na Gm. mu bude na hovno. Každý, kdo chce podnikat v jakémkoli oboru musí být silná a schopná osobnost což Kamil rozhodně není. Jeho absence schopnosti rozpoznat důležitou osobu od naprosto neschopného člověka je v jeho neprospěch./ Leze do prdele naprosto zbytečným lidem-prof...atd./ Zato odhazuje mladé schopné lidi, kteří to dotáhnou rozhodně 100x dál než by si on sám byl schopen představit. Jak může někdo tak mladej být tak sebejistej asi mu to někdo poradil. Je to? P. Filipec, jeho matka, babiloňané, římané, nebo Dallaští kovbojové. Obecně vzato, všem, kteří se obáváte,že Kamil Mrázek bude v budoucnosti excelovat, mám šťastnou zprávu, jeho funkce bude nahrazena vojákem z povolání a on půjde někam. Třikrát sláva !!! Ale pro ty kdo si udělali z knihovny pánský klub, už od 1.11.1999 nastanou krušné chvíle tamní knihovník končí svou službu a místo něho nastoupí jíná osobnost možná i ženská...

Urážet, urážet a pouze urážet je cílem Antiprostoru. Tento článek je napsaný asi ve velké nenávisti vůči mně, ale viděl jsem už i lepší... Je vidět, že člověk, který tento článek napsal neví nic o mém životě, protože si myslí, že jsem dostal svou image na gymnáziu. Každý měl možnost získat post správce sítě a počítačů na této škole. Ale neměl odvahu vystoupit, nebo nebyl tak dobrý? Správcovství a časopis dělám pouze z radosti a s vědomím, že můžu škole pomáhat využitím všech svých znalostí. Rád pomáhám lidem a vím, že svými schopnostmi jim můžu hodně pomoct. Někteří si toho na této škole váží víc, někteří míň. To poznají až odmaturuji, bohužel. Ale já svou image nezískal na této škole. Teď to bude znít, že se chlubím, ale to není chlubení, to je pravda. Jsem známý díky svým schopnostem nejen na třineckém gymnáziu, ale i mimo něj (např.: Praha). A to dokonce přináší větší image než na této škole. Z počítačů jsem vynikal už na základní škole. Nikomu nelezu podle autora "do prdele", spíše naopak, mnoho lidí mě nenávidí. Jsem upřímný a rád říkám, co si myslím. Věřte mi lidé nemají rádi pravdu. Nadávky a jiné pomluvy slyším každodenně a to nejenom od studentů. Proč tak mladý můžu být tak sebejistý? Nikdo mi to neporadil, protože nikomu nevěřím. Prostě už jsem se takový narodil.
Pouze mluvit a pomlouvat lidi, kteří něco umí nebo dělají pro jiné je snadné. Ale dokázali autoři Antiprostoru vydávat časopis na této škole a jinde, tak aby ho četlo zhruba 210 lidí? Ne. Pak nemá cenu dále mluvit. Všechno, co je v Antiprostoru napsané není pravda. Pokud chcete vědět pravdu napište to do Prostoru nebo se mě zeptejte...

Reklama Antiprostoru aneb kdo se skrývá za tímto výtvorem?

Díky Antiprostoru jsem získal osobní reklamu a reklamu KMsoftu. Víte, že lidi zajímá osoba nebo věci, které ostatní pomlouvají nejvíce. KMsoft, ale není akciová společnost ani firma. Tudíž označení firma KMsoft nebo KMsoft, a. s. (v Antiprostoru dokonce KMsoft, as) je špatné. Oficiální označení zní společnost KMsoft. Není to společnost na vydělávání peněz, ale na získávání nejlepších odborníku v počítačích pro budoucnost. Zde se opět naráží na stejný problém, tvůrci Antiprostoru píšou o tom, o čem nic neví... Na oplátku jsem si řekl, že pokud autoři dělají reklamu mně, já mohu udělat reklamu jim, aspoň těm o kterých stoprocentně vím. Hlavní tvůrci Antiprostoru jsou:
Adam Kurzok (5.C)
Honza Chrastina (5.B)
Dopisovatel do Antiprostoru, o kterém vím je:
Roman Korzec (5.B)
Toto jsou autoři o kterých vím, jaký bude jejich osud, ví jenom lidé, kterých se články Antiprostoru dotkly.

Tito výše jmenovaní lidé a jiní přispěvovatelé, kteří zachovali svou anonymitu, porušují demokratické zákony ČR:
Trestní zákon: §205 - Pomluva, §199 - šíření poplašné zprávy
Občanský zákoník: Ochrana osobnosti (§11 - §16)
Zákon o periodickém tisku a o ostatních hromadných informačních prostředcích §16 odst. 2 - Ochrana občanů a společnosti
Jestliže budou pokračovat tak jak předpokládám... Stoprocentně budou jejich stránky smazány poskytovatelem prostoru pro publikování jejich výtvorů. Otázka je zda po tomto jejich odhalení ještě budou pokračovat?

Co bude se všemi autory Antiprostoru?
Nevím, ale věřte, že hodně lidem leze Antiprostor na nervy. Autoří tohoto internetového jevu se budou bránit, asi tak, že nemám žádné důkazy, které by potvrdily tato jména. Věřit mi nikdo nemusí, ale já vím svoje a tato jména jsou správná.

Proč lžou čtenářům, když tvrdí, že mají necenzurovaný a demokratický internetový časopis?
No, prostě neumí si přiznat, že časopis dělají pouze z nudy, vymýšlejí debilní spojení a neuvědomují si, jaký to má dopad. Jak si jistě mnozí z vás, co mají přístup k tzv. Antiprostoru, všimli, jejich elán k vytváření časopisu ochabl.
Nakonec vás určitě přesvědčí ještě jedna věc o tom, že na škole není žádná cenzura. Stránky Antiprostoru byly stvořené, protože mají studenti možnost ze školy přistupovat na Internet a nejvýhodnější časopis je takový, který se dělá pouze mačkáním do kláves počítače, tedy ne žádné kopírování, chození pro papírové články, přepisování, tvoření anket a jiné. Tak byl stvořen tzv. Antiprostor. Ale myslím, že tvůrci tohoto díla, zapomněli na jednu věc. Klidně bych mohl zakázat přístup na tyto stránky ze školy. Pak by to studenti přestali číst a tzv. časopis by nesplnil svůj účel a byl by autory zrušen ..., ale proč se zabývat stupidními pomluvami, že?
Kamil Mrázek


© Literární novinky 2004 - 2012 | ISSN 1804-7319 | redakce | mapa stránek
Prostor poskytuje: eldar.cz, web klokánek